Talo Aurinkoinen I nukkekotirunkopaketti 1/12

95.00

Gepetto klassikko harrastajalle. Taloaurinkoinen I . Koottava runkopaketti käsittelemätöntä 8mm mdf levyä sisältää: Aukoitetut ja uritetut seinät, kolme lattiapalaa sekä sokkelin peitepalan ja hyvät kokoamisohjeet, jossa on paljon muutakin nukkekotirakennusasiaa. Talo Aurinkoinen on MDF levyä, eikä ole enää tuotannossa. Muutama runkopaketti kuitenkin vielä löytyy.
Koneemme käyvät ekosähköllä.

Talo Aurinkoinen I:ssa on kaksi kerrosta ja vintti.  Talon etuseinä saranoidaan aukeavaksi. Etuseinän voi toki jättää kokonaan poiskin, jos haluaa avoimen nukkekodin.  Listoitukset, saranat, maalaukset ym. rekvisiitat eivät kuulu pakettiin.

Gepeton runkopaketit on suunniteltu harrastajalle, joka haluaa päättä ja tehdä itse. Siksi paketissa ei ole valmiita listoituksia, ikkunajakoja, pintakäsittelyjä… Vinkkejä tekemiseen löytyy ohjeesta, joka tulee paketin mukana.

Kokoamiseen tarvitset runkopaketin lisäksi: Erikeepperityyppistä yleisliimaa (nimikkeitä on paljon esim. puulima, pikaliimoja, superliimoja, kuumaliimaa en suosittele). Pianosaranan ja siihen ruuvit tai kaksi lehtisaranaa ja sihen ruuvit. Puristus on myös tarpeen liimatessa ohjeessa on neuvoja puristamisesta ja saranoimisesta.

Mittoja: Huonekorkeus 1. ja 2. kerroksessa n. 24,7 cm vintin horkeus harjan kohdalta n. 25 cm. Talon leveys (avattava etuseinä) on n. 35 cm, syvyys (sivuseinät) n.30 cm,  korkeus n. 87 cm.

Sisältää pieniä osia, ei alle 3v.

 

 

 

Varasto loppu

Kuvaus

Talo Aurinkoinen I  1/12

Talo Aurikoinen I runkopaketista voi rakentaa vähän tilaa vievän mutta silti ihan oikean nukkekodin. Talo Aurinkoinen on MDF levyä, eikä ole enää tuotannossa. Muutama runkopaketti kuitenkin vielä löytyy.

Koska aukot on jyrsitty valmiiksi samoin kappaleiden liitosten vaatimat urat (liitosten uritetttu rakenne tekee talosta lujan) et tarvitse työstämiseen kallita, kovaäänisiä, vaarallisia… työkaluja. Jos haluat suurentaa esim ikkuna-aukoista parvekkeen ovia, onnistuu se käsin pistosahalla.

Saranoinnissa on omat haasteensa koska Suomesta on vaikea löytää tarpeeksi lyhyitä ruuveja. Mukana tulevassa ohjeessa on neuvoja myös saranointiin.

Mdf levyä voit maalata puulle käyvillä maaleilla kuten erilaiset kalustemaalit, lateksit antiikkimaalit ym. maalien nimikekirjo on loputon ja ehkä harhaanjohtavakin mutta yleisesti ottaen vesiliukoisilla maaleilla pärjää. Petsaaminen ei mdf:n kanssa onnistu eikä vedellä ei kannata lutrata liikaa ettei levy turpoa.

Sisäpuoliset tarkkuuta vaativat työt kannatta tehdä ennen kokoamista. Näitä on esim. koristemaalaukset. Jos pinnoitat lattioita niin sekin kannattaa tehdä ennen kokamista, kunhan huomioit uriin menevien osien vaatiman tilan (reunat vapaaksi lattioide sivu ja takareunoilla).

Tapetoinninkin voi tehdä ennen kokoamista. Jos haluat viedä tapetin nurkan yli, jätä ylimenoa varten vapaa liuska jonka liimaat kokoamisen jälkeen. Muista tässäkin uriin menevät reunat ja varo vapaita liuskoja kootessa, ettei ruttaannu. Jos käytät oikeita tapetteja voit liimata ne liisterillä tai ohennetulla erikeepperillä. Anna vetäytyä hetki kuten oikeasti tapetoidessa. Ohuiden nukkekotitapettien kanssa “stikkiliimat” on helpompia ja tulee vähemmän ruttua (ei tarvitse antaa vetäytyä eikä pehmennä ohutta paperia kuten liisteri).

Paketissa tulee mukana hyvä ohje/

jossa on lisää neuvoja mm ohjeita ikkunoiden ja ovien valmistukseen “ihan ite”. Anulta saa aina kysyä neuvoja 050 376 5848 tai gepetto@gepetto.fi

Ympäristö

Koneeme käyvät ekosähköllä. Verstas sijaitsee Kt. Oy Kangasalan Yhteiskylän alueella, jossa noudatamme useita luontoa säästäviä periaatteita.

Saatavuus

Kangasalla meillä ei ole omaa myymälää.

Verstaalta (Muurahaispolku 1, 36200 Kangasala) voi käydä noutamassa tuotteita, etukäteen sovittuun (Anu: 050 376 5848 gepetto@gepetto.fi) aikaan.

Kesällä osa tuotteista on esillä Kangasalan Kädentaitajien kesäpuodissa Kangasalan Lepokodilla (avoinna toukokuun lopusta elokuun loppuun joka päivä, juhannusta lukuunottamatta klo 12-18). Osalla jälleenmyyjistämme on myös nukkekotituotteita myynnissä. Jälleenmyyjät löydät sivuiltamme Tuotteiden saatavuus kannattaa tarkistaa etukäteen, kaikilla ei ole kokovalikoimaa.

Lisäksi käyn useissa nukkekoti myyjäisissä ja erilaisilla kädentaitomessuilla ympäri Suomen. Näistä löydät tietoa sivulta ajankohtaista .