Nukkekodit, kalusteet ja vaikka mitä !

Kierrepporras nukkekotiin

Tavataan taas huomenna kierreportaalla, sanoi nalle.

Gepeton kotimaiset koottavat Nukkekodit ja nukkekotikalusteet valmistamme verstaallamme Kangasalla. Suunnittelusta (ja kirjoitus sekä pakkausvirheistä) vastaan minä Anu Pellinen yhdessä mieheni Jari Hämäläisen kanssa. Taustaltani olen arkkitehti mutta pienet mittakaavat veivät mukanaan.

Nukkekotikursseja vetäessäni tuli mieleen, että olisi hyvä olla mahdollista rakentaa taloja ja huonekaluja siten että vaarallisia ja kalliita työkaluja vaativat sekä (mölyävät ja pölyävät) vaiheet on tehty mutta siitä eteenpäin pääsee nauttimaan askartelun ilosta ja muokaamaan lopputuloksen oman tavoitteen mukaan.

Tuumasta toimeen: ryhdyimme tekemään paketteja koottaville taloille ja kalusteille. Kalusteiden liitokset on mietitty niin, että ne kestävät myös leikkiä (jos lasten tieteellistä kokeilua mitä tapahtuu jos… ei lasketa leikiksi !). Kalusteiden kokoaminen yhdessä lasten kanssa on paitsi kivaa myös monella tavalla kehittävää puuhaa. Aikuisen harrastuksena kalusteiden kokoaminen lähentelee jo mietiskelyä.

Huomio huomio: pieniä osia on useimmissa paketeissa, joten ne eivät sovellu alle 3 vuotiaille.