Fin Skärm med 3 element

12.20

Skärm  med 3 element (ca. 4 cm bred, höjd ca. 12.8 cm) av björk plywood produceras på vår egen verkstad i Kangasala med laserskärning.

Börja med att vika bitarna lös lugnt. För att sätta ihop delar behöver du universellt lim.
Provmontera först utan lim för att observera hur du vill ha gångjärn.

Plywood kan lackas, laseras eller målas efter tycke och smak. Jag använder oftast akrylfärg.

Du kan också skicka paket som en fin överraskning direkt till din vän via webbutik en (Välj leverans i kassan till vännens adress).

Små delar. Inte för barn under 3 år.

Beskrivning

Byggsats för en fin skärm med 3 element

Gör så här

Börja med att vika   delarna lungt lös av skivorna. Montera först utan lim för att observera monterings order och i vilka punkter limmet behövs. Allmän lim eller trälim går bra. Plywood kan lackas (även med nagellack !), laseras,vaxsas eller målas efter tycke och smak. Jag använder oftast akrylfärger.

gångjärn

Prova gångjärn innan det slutliga beslutet, till exempel med maskeringstejp som på bilden ovan. Observera att denna metod för gångjärn bestämmer vikningsriktningen för skärmens delar. Om du vill ha en böjd vikningsskärm, placera bladgångjärnen i samma riktning på båda veck. Om du vill att skärmen ska sätta sig i z-form, byter du bladjärnen i det andra elementet för att öppna i andra riktningen.

gångjärnDu kan också implementera gångjärnet med garn eller tunn metalltråd.  Sådan gångjärn gör att elementen på skärmen kan svängas i båda riktningar. Här är ett tjockt ullgarn bara för att exemplet ska synas.

Tillverkning

Våra plywood produkter tillverkkar vi  i Finland i vår verkstad i Kangasala. . Vi har ett urval av hus och möbler i skalorna 1:6 , 1:12 , 1:18 , 1:24 även 1:48.

Miljö

Vår maskiner rullar med grön el. Verkstad ligger i Ekoby I Kangasala, där vi följer ett antal naturbesparande principer.

Filosofi

De flesta av våra produkter är användbara föt lek, DIY eller i vardag. Deras grafik och text är gjorda med hjärta, och syftet är att väcka små och stora leenden och tankar. Vår ide är att bjuda tillbehör för dom som vill njuta av pyssel, resan till slutsatsen och påverka resultatet. Vi säljer inte färdiga varor utan saker att göra och glädjen att crafta. – Rädda ditt huvud, rädda din dag – Använd dina fantasi ock händer!

Tillgänglighet

Netbutik är alltid öppen.Från verkstad (Muurahaispolku 1, 36200 Kangasala) kan du också hämta produkterna men kontakta först Anu: 050 376 5848 eller gepetto@gepetto.fi. Återförsäljare du kan se på vår hemsida. En bra ide är att fråga i förväg, alla har inte hela urvalet. Dessutom besöker jag flera dockhusmässor och olika hantverksmässor runt om i Finland och även Sy-Hantverksfestivalen i Älvsjö /Stockholm samt Miniatyrmässor (Miniatyrsällskapet Stockholm) när det är möjligt.