Rullstol för dockhus 1:12

14.80

Paketet innehåller delar till en byggsats dockhusrullstol i Gerraari-stil.

Delarna är i ungefär 2 mm tjocka björkplywood. Mamma och pappa rekommenderar. Teddy vill också kommentera att bygga ihop var riktigt trevlig. Du hittar rullatorn (modell Gepettori) som visas på bilden i  andra paketet.

Mått ca: total höjd 8,4 cm, sitthöjd 3,7 cm, sittbredd 3,9 cm, total bredd 5 cm.

För att montera behöver du allmänlim eller trälim. Börja montera genom att försiktigt ta bort delarna från plattan. Mer detaljerade monteringsanvisningar i beskrivningen och naturligtvis ingår i paketet också.

Förpackningen innehåller små delar som inte är lämpliga för barn under 3 år.

Rekvisita ingår inte i paketet. Mamma och Pappa dockor på bilderna är tillverkade av Päivi Varis (Ainos dockhus).

Beskrivning

Rullstol för dockhus 1:12

Rullstol

Rullstol byggsats för dockhus pyssel

Att sätta ihop ruollstol gäller samma ordning i alla skalor. Här ser du bilder på skalorna 1:18 och 1:12 .

Rollstol är av obehandlad björk plywood och produceras på vår egen verkstad i Kangasala med laserskärning.

Börja med att vika bitarna lös lugnt. För att sätta ihop delar behöver du universellt lim (hobbylim som limmar trä, papper…)

Rullstol delar
Delar för byggsats rullstol 1:18 i björkplywood.

 

nukkekodin pyörätuoli
Bravo Teddy. Hen har börjat montera  rullstol som den borde börjas .

Teddy har börjat duktig montera en rullstol. I gerrari-modellen går det snyggt. Teddy har redan börjat fint, dvs anslutit ryggstödet (mindre) och sittstycket (större) på plats till den andra sidoram delen. Därefter en annan ram på plats och fotstödar dätpå. Däcken installeras sist. Däcken kan limmas på stiften på utsidan av ramen, nallebjörnen ser till (genom att rotera) att varken däcken eller axeln fastnar på ramen. När limet har torkat skär övrig axel på utsidan med små skärtänger (förslag på nallebjörn) eller till och med med sax (Mamma-nallebjörns favoritverktyg). Äntligen kan nallebjörnen äntligen limma fotstöden på plats! Om däcken sitter ordentligt utan lim kan du hoppa över att limma dem väl.

 

Det här är bra på det här sättet, men mamma, vad använder jag om jag vill ha  färg?  Dat är ju ingen problem svarar Mamma. Du kan måla plywood med vad som helst eller så kan du lacka, vaxa, färga … Vad jag har hört Anu svär i namnet på akrylfärger, det är så enkelt och torkar snabbt. Anu föreslår också att du alltid ska lägga till lite vitt för att öka färgens täckningcapacitet och mjuka upp tonen. Kan jag avbryta, frågarTeddy. Hen vill påminna om att om du klädde ryggstödet och / eller sätet, bör du måla de andra delarna och göra klädseln innan du monterar, så att de fina tygerna inte blir smutsiga. Kom bara ihåg att lämna fogarna fria från tyg.

Rollstol

På bild Nallebjörnen har redan kommit fram till däckmonteringsfasen. Om axeltappen redan är tillräckligt tätt i däckshålet behöver den inte längre limmas separat.