Nukkekodit, kalusteet ja vaikka mitä!

Täältä tulee yllätys hihkuu nalle!

Gepeton kotimaiset yllättävät koottavat sekä nukkekodit ja nukkekotikalusteet valmistamme verstaallamme Kangasalla. Suunnittelusta  vastaan minä Anu Pellinen (ja kirjoitus sekä pakkausvirheet) yhdessä mieheni Jari Hämäläisen kanssa. Taustaltani olen arkkitehti mutta pienet mittakaavat ja loputtomat mahdollisuudet veivät mukanaan.

Nukkekotikursseja vetäessäni tuli mieleen, että olisi hienoa jos kaikkien  olisi mahdollista rakentaa taloja ja huonekaluja siten että vaarallisia ja kalliita työkaluja vaativat sekä (mölyävät ja pölyävät) vaiheet on tehty. Sitten vaan eteenpäin ja nauttimaan askartelun ilosta ja muokaamaan lopputuloksen oman tavoitteen mukaan.

Tuumasta toimeen: ryhdyimme tekemään paketteja koottaville taloille ja kalusteille. Kalusteiden liitokset on mietitty niin, että ne kestävät myös leikkiä (jos lasten tieteellistä kokeilua mitä tapahtuu jos… ei lasketa leikiksi !). Kalusteiden kokoaminen yhdessä lasten kanssa on paitsi kivaa myös monella tavalla kehittävää puuhaa. Aikuisen harrastuksena kalusteiden kokoaminen lähentelee jo mietiskelyä.

Huomio huomio: pieniä osia on useimmissa paketeissa, joten ne eivät sovellu alle 3 vuotiaille.