Pyörätuoli 1:18 nukkekotiaskarteluun

10.00

Paketissa on osat yhteen mainioon koottavaan Gerraari-malliseen nukkekodin pyörätuoliin. Osat ovat n. 2mm vahvuista kotimaista koivuvaneria. Kuvassa 1:18 rullatuoli jo maalattuna. Taustalla Mamma on tulossa torilta  1:12 rollaattorilla pikkunallen kanssa.

Mamma ja Nalle suosittelevat. Pikkunalle haluaa myös kommentoida, että kokoaminen oli tosi kivaa.

Mitat noin: koko korkeus 5.5 cm, istuinkorkeus 2.5 cm, istumatilan leveys 2.6 cm, koko leveys 5 cm. kokoamiseen tarvitset erikeeper tyyppistä yleisliimaa tai puuliimaa.

Aloita kokoaminen nitkuttelemalla osat rauhallisesti irti levystä. Tarkempi kokoamisohje kuvauksessa ja tietysti mukana paketissa myös.

Paketti sisältää pieniä osia. Ei sovellu alle kolmivuotaiaille. Näppäryydestä ja askartelukokemuksesta riippuen kokoamiskaveria kaipaa todennäköisesti alle kouluikäisetkin.

Rekvisiitat eivät kuulu pakettiin.

Kuvaus

Koottava pyörätuoli , Malli: Gerraari 1:18 nukkekotiaskarteluun

Rullatuolin Kokoaminen tapahtuu samalla lailla kaikissa mittakaavoissa:

nukkekodin pyörätuoli
Nalle on aloittanut pyörätuolin kokoamisen kuten pitääkin.
Nalle on edennyt jo renkaiden asentamisvaiheeseen. Jos akselitappi on valmiiksi sopivan tiukka renkaan reikään, ei sitä enää erikseen tarvitse liimata.

Rullatuoli 1:18Jos katkaiset akselitapi vasta koottuasi, ei tule vahingossa katkaistua liian lyhyiksi.

Pyörätuoli
Pyörätuoli tässä jo verhoiltuna ja maalattuna, ei kun menoksi sano Ukko.

 

Nalle on ryhtynyt tarmolla kokoamaan pyörätuolia. Gerraarimallissa se sujuukin mukavasti.  Nalle on jo aloittanut ja toiminut kuten pitääkin, eli liittänut selkänojan (pienempi) ja istuinpalan (isompi) paikoilleen toiseen runko-osaan. Seuraavaksi toinen runkokappale paikoilleen ja jalkatuet. Renkaat asennetaan viimeiseksi.

Renkaat voi liimata tappeihin rungon ulkopuolelle nalle huolehtii (pyörittelemällä) ettei  rengas eikä akseli liimaannu runkoon. Kun liima on kuivunut katkaisevat he  tapit ulkopuolelta pienillä katkaisupihdeillä (nallen ehdotus) tai vaikka saksilla (Mamma nallen lempityökalu) . Lopuksi nalle pääsee vihdoin liimaamaan jalkatuet  paikoilleen! Jos renkaat asettuvat jämäkästi ilman liimaa niin voit jättää niiden liimaamisen hyvin väliinkin.

Hieno tämä on näinkin mutta Mamma mitä käytän, jos tekeekin mieli väriä ? Vaneria voit maalata ihan millä vaan tai sitten lakata, vahata, petsata… Anu kuulema vannoo akryylimaalien nimeen, on niin helppoo ja kuivaa nopsaan. Anu vinkkaa myös, että peittävyyden lisäämiseksi ja sävyn pehmentämiseksi kannattaa lisätä aina vähän valkoista. Saako keskeyttää, kysyy Nalle-Mamma. Hän haluaa muistuttaa, että jos verhoilet selkänojan ja/tai istuimen, kannattaa muut osat maalata ja verhoilu tehdä ennen kokoamista niin ei hienot kankaat suttaannu. Muistat vaan jättää liitoskohdat vapaiksi kankaista.