Koottava hieno talli 1:18

45.00

Hurmaava koottava talli käsittelemätöntä kotimaista koivuvaneria. Tallissa on kaksi piltuuta,  joiden ovet aukeavat sivulle vetämällä. Tämä malli on helppo koota.

Mitat: Tallin lattiakappale on  n. 20,3 cm x 20,3 cm. Etuseinä korkeimmalta kohdaltaan n. 19 cm.

Ruskeat viivat joilla talli on kuvioitu ovat kaiverrettuja. Tämä helpottaa värien rajaamista maalatessa,  jos haluat maalata yksityiskohtia eri väreillä.

Talli kootaan pääasiassa loviliitoksin. Erikeepperi tyyppistä yleisliimaa tarvitset hyllyn ja koukkujen asentamiseen paikoilleen – toki voit liimata koko tallin pysyvästi kokoon niin halutessasi.

Tallin voit värittää, lakata, petsata, maalata… vaikka akryyliväreillä, kuten maalasin sinisen (unettomien yhdistyksen pyynnöstä) ja  pinkin tallin (yksisarvisten pyynnöstä).

Rekvisiitat, kuten hevonen ja koira eivät kuulu pakettiin.

Sisältää pieniä osia. Ei alle 3 vuotiaille.

Kuvaus

Talli

Koottavan tallin voit jättää liimaamatta (pinottavaksi varastoon), jos siltä tuntuu. Pysyvä kokoaminen liiman kanssa onnistuu helposti yleisliimalla, vaikka erikeepperillä. Hyllyt ja koukut kaipaavat kylläkin liimaa pysyäkseen ruodussa leikkiessä. Ne  eivät estä tallin purkamista tarvittaessa .

Talli
Unettomien yhdistys järjestää tallin katolla hyvän yön kursseja. Ei ole pakko nukkua. Kurssin lopuksi lähdetän lentoon matolla.

Kokoaminen

Talli
Tallin katto käy myös retkipaikasta tai näköalatornista!

 

Aloita kokoaminen nitkuttelemalla pienet osat irti levystä rauhallisesti. liimaa sen jälkeen hyllyt ja koukut sivuseiniin. Pikkuosien liiman kuivuessa voit koota tallin kertaalleen ilman liimaa huomioidaksesi mihin liimaa tulee lisätä , jos olet päättänyt koota tallin pysyvästi. Käytä liimaamiseen erikeepperi tyyppistä yleisliimaa tai puuliimaa (pikaliimoja tai kuumaliimaa en tähän suosittele).

Käsittely

Tallin voit käsitellä kuten puuesineen: lakata, vahata, petsata, maalata esim. akryyliväreillä (kuten kuvassa). Vedellä ei kannata lutrata liikaa (se nostaa puun pinnan karvat pystyyn, hoituu kevyesti hiomalla,  jos niin pääsee käymään). Ulkopuolelle piirretyt ikkunanpielet on kaiverettu laserilla. Ura auttaa eri värien rajaamisessa maalatessa.

Tarkempi ohje pakkauksessa (kts. vinjettikuva)

Sisältää pieniä osia – ei alle 3 vuotiaille.

Tallin osat ovat n. 4mm vahvuista kotimaista koivuvaneria. Valmistamme ne verstaallamme Kangasalla laserleikkaamalla. Tuotteeseen kuuluvia kaiverruksia lukuunottamatta osat ovat käsittelemätömiä. Käsittelemätönta vaneria on helppo jatkotyöstää esimerkiksi maalaamalla (kaikki maalit ja käsittelyaineet käy, toki käytä vain  sisätiloihin tarkoitettuja aineita.

Koneeme käyvät ekosähköllä. Verstas sijaitsee Kt. Oy Kangasalan Yhteiskylän alueella, jossa noudatamme useita luontoa säästäviä periaatteita.

Saatavuus

Verstaalta (Muurahaispolku 1, 36200 Kangasala) voi käydä noutamassa tuotteita, etukäteen sovittuun aikaan (ota yhteyttä Anu: 050 376 5848 tai gepetto@gepetto.fi).

Osalla jälleenmyyjistämme on myös talleja myynnissä. Jälleenmyyjät löydät sivuiltamme. Tuotteiden saatavuus kannattaa tarkistaa etukäteen, kaikilla ei ole koko valikoimaa.

Lisäksi käyn useissa nukkekoti myyjäisissä ja erilaisilla kädentaitomessuilla ympäri Suomen. Näistä löydät tietoa sivulta tavataan täälä .