Minikanala 1:48

6.00

Pienistäkin pienimmältä kanaperheeltä puuttui koti. Eihän se käy. Niimpä teimme heille rakennussarjan kotimaisesta koivuvanerista. Eipä aikaakaan kun kukko ja kana olivat jo panneet toimeksi ja kanala oli pystyssä.

He aloittivat nitkuttelemalla pikkiriikkiset osat irti levystä tosi rauhassa. Ja miettivät kokoamisjärjestyksen.

Kokokoaminen olikin sitten helppoa. Ensin he asettivat sivuseinät pohjapalaan ja parsipalan paikoilleen pikkaisen levittämällä sivuseiniä (voi laittaa myös valmiiksi sivuseinien väliin ja liittää sitten vasta pohjaan). Takaseinä liuutettiin loviin ja katto asetettiin paikoilleen. Lopuksi piti päättää hyvä kohta tikkaille ja hakea vähän heinää (ei paketissa) pehmikkeeksi.

Materiaali: 1mm kotimainen koivuvaneri. Kootun kanalan mitat: pohja: 24x26mm, korkeus n.32mm.

Pakettiin kuuluu minikanalan osat sekä kukko, kana ja 4 tipua. Muu kuvissa näkyvä rekvisiitta ei kuulu pakettiin.

Mitat: pohja  n. 2.4 x, 2.6 cm korkeus (pohjan kanssa) n. 3.3 cm kanalan leveys 2.3 cm ja syvyys 2 cm (ulkomittoja).

Liima ei ole välttämätön liitoksissa mutta tippa yleisliimaa esim. erikeepperäi varmistaa koossa pysymisen.

Tässä talopaketissa on sitten kaikki osat niiiin pieniä, ettei se sovellu alle 3 vuotiaille.

Kuvaus

Minikanala 1:48

Minikanala
Kukko ja Kana rakentavat minikanalaa perheelleen.
Minikanala
Ihan kohta valmista!

 

Kuka ei haaveilisi silloin tällöin kanojen pitämisestä. Valmistimme koottavan minikanalan ensiavuksi kananpitokuumeeseen. Pikku kanalan kanssa voit myös harjoitella kanojen pitoa tai opettaa sitä vaikka lapsille. Mini munia on helppo tehdä vaikka ilmassa kuivuvasta Das-massasta tai uunissa kuivattavista askartelumassoista (tuotemerkkejä esim fimo ja cernit).

Das-massaa saat monesta verkkokaupasta, askarteluliikkeistä ja kirjakaupoistakin. Pelkkiä munia varten yleisin 1 kg paketti on iso, ellet suunnittele muutakin kuin minikanala-miniatyyri munia! Huomasin, että Kalkkimaalikaupassa on myynnissä 500 g pakettikin .

Ps. minulla ei ole mitään markkinointisopimuksia ko. tuottajien/myyjien kanssa, kunhan yritän helpottaa etsimistä…

Materiaalina koivuvaneri

Vanerit hankimme suomalaiselta Koskisen oyj:ltä, joka on vastuullinen kansainvälinen puutuotteiden ja puunjalostuksen erikoisosaaja.

Ympäristö

Koneeme käyvät ekosähköllä. Verstas sijaitsee Kt. Oy Kangasalan Yhteiskylän alueella, jossa noudatamme useita luontoa säästäviä periaatteita.

Saatavuus

Verstaaltamme (Muurahaispolku 1, 36200 Kangasala) voi käydä noutamassa tuotteita, etukäteen sovittuun (Anu: 050 376 5848 gepetto@gepetto.fi) aikaan. Kangasalla meillä ei ole omaa myymälää.

Jälleenmyyjät löydät sivuiltamme Tuotteiden saatavuus kannattaa tarkistaa etukäteen, kaikilla ei ole kokovalikoimaa.

Lisäksi käyn useissa nukkekoti myyjäisissä ja erilaisilla kädentaitomessuilla ympäri Suomen. Näistä löydät tietoa sivulta tavataan täälä .

Saatavuus:

Gepetto- koottavia saat varmimmin tilaamalla nettikaupastamme. Käyn myös useissa tapahtumissa ja messuilla ympäri Suomea. Näistä löydät tietoaa sivulta tavataan täälä.

Tapahtumissa tila loppuu meiltä aina kesken, joten jos haluat hakea niistä jotain tiettyä, tee ajoissa ennakkotilaus  tekstiviestillä 050 376 5848 tai sähköpostilla gepetto@gepetto.fi niin teen parhaani, jotta haluamaasi tuotetta on mukana varattuna sinulle (ei haittaa, jos et pääse noutamaan).

Jälleenmyyjät löydät sivuiltamme Tuotteiden saatavuus kannattaa tarkistaa etukäteen, kaikilla ei ole koko valikoimaa.