Nostalgisk Köksskåp 1:18

13.50

Byggsats som innehåller delar för en köksskåp (2,8 x 3,8 cm, höjd ca. 10,2 cm) av björk obehandlad plywood.

Börja med att vika delarna lungt lös av skivorna. Montera först utan lim för att observera punkter där lim bör läggas. Universallim är bra. Pressa ihop fogarna lätt. Plywood kan lackas, laseras eller målas efter tycke och smak. Skapa din egen version. En sliten, nyckfull, glänsande… Jag använder oftast akrylfärg.

Innehåller små delar – inte  för barn under 3 år

Du kan också skicka paket som en fin överraskning direkt till din vän via webbutik en (Välj leverans i kassan till vännens adress).

 

Beskrivning

MONTERINGSANVISNINGAR Köksskåp 1:18

Börja montera genom att försiktigt avlägsna delarna från plattan. Montera skåpet i dockshuset först utan lim för att identifiera var lim behövs. Du behöver ett universellt lim för montering (eller trälim). Du kan behandla skåpet som ett träföremål: lack, vax, färg … Jag rekommenderar att du målar efter montering. Men om du vill hålla hyllorna i träfärg, bör du installera dem när andra delarna redan är målade och skåpet har monterats.

Gångjärn med tyggångjärn (se vinjettbilder):

1. Limma gångjärnsdelarna innanför sidoväggarna och låt limet torka innan du lägger till <- lim på hela gångjärnets yttre kant.

2. Lägg lim på ytterkanten på gångjärnstycket.

3. Placera dörrstycket mot den självhäftande ytan i mitten av skåpet och på kanten av sidan

4. Vrid resten av gångjärnet till sidan av dörrbladet och tryck fast gångjärnet. Pressa ett ögonblick. Torka av det bubblande limet omedelbart. Du kan limma en träpärla på skåpets golv, till exempel som en dörrpropp.

Tillverkning

Våra produkter tillverkkar vi  i Finland i vår verkstad i Kangasala. Design, illustrationer och experimentella versioner av produkterna so som laser-cut plywood produkter, egna och anpassade-arbete gör vi också i vår egen verkstad. För allt som trycks (på tyg eller papper) har vi pålitliga samarbetspartners nära oss: Eräsalo tryckeri I Tammerfors och Printscorpio i Aitolahti. Vi har ett urval av hus och möbler i skalorna 1/12, 1/18 och 1/24 även 1/48 och 1/6.

Miljö

Vår maskiner rullar med grön el. Verkstad ligger i Ekoby I Kangasala, där vi följer ett antal naturbesparande principer.

Filosofi

De flesta av våra produkter är användbara föt lek, DIY eller i vardag. Deras grafik och text är gjorda med hjärta, och syftet är att väcka små och stora leenden och tankar. Vår ide är att bjuda tillbehör för dom som vill njuta av pyssel, resan till slutsatsen och påverka resultatet. Vi säljer inte färdiga varor utan saker att göra och glädjen att crafta. – Rädda ditt huvud, rädda din dag – Använd dina fantasi ock händer!

Tillgänglighet

Netbutik är alltid öppen.Från verkstad (Muurahaispolku 1, 36200 Kangasala) kan du också hämta produkterna men kontakta först Anu: 050 376 5848 eller gepetto@gepetto.fi. Återförsäljare du kan se på vår hemsida. En bra ide är att fråga i förväg, alla har inte hela urvalet. Dessutom besöker jag flera dockhusmässor och olika hantverksmässor runt om i Finland och även Sy-Hantverksfestivalen i Älvsjö /Stockholm samt Miniatyrmässor (Miniatyrsällskapet Stockholm) när det är möjligt.