Pyörätuoli ja Rollaattori setti 1:12 nukkekotiaskarteluun

22.00

Paketissa on osat yhteen mainioon koottavaan Gerraari-malliseen nukkekodin pyörätuoliin ja yhteen rollaattoriin Osat ovat n. 2mm vahvuista kotimaista koivuvaneria.

Mamma ja Pappa suosittelee. Nallet haluaa myös kommentoida, että kokoaminen oli tosi kivaa. Kuvassa näkyvän rollaattorin (mallia Gepettori) löydät toisesta paketista.

Pyörätuolin mitat noin: koko korkeus 8.4 cm, istuinkorkeus 3.7 cm, istumatilan leveys 3.9 cm, koko leveys 5 cm. kokoamiseen tarvitset erikeeper tyyppistä yleisliimaa tai puuliimaa. Koottuna rollaattorin mitat noin: korkeus on n. 7.5 cm, leveys renkaineen n. 4.5 cm, istumatilaa 3.3 x 2 cm. Pysäköintiin parasta varata pituussuuntaan tilaa ainakin 5.3 cm.

Aloita kokoaminen nitkuttelemalla osat rauhallisesti irti levystä. Tarkempi kokoamisohje kuvauksessa ja tietysti mukana paketissa myös.

Paketti sisältää pieniä osia. Ei sovellu alle kolmivuotaiaille. Näppäryydestä ja askartelukokemuksesta riippuen kokoamiskaveria kaipaa todennäköisesti alle kouluikäisetkin.

Rekvisiitat eivät kuulu pakettiin. Kuvissa esintyvät Mamma ja Pappa ovat Päivi Variksen käsialaa (Ainon nukkekoti).

Kuvaus

Koottava pyörätuoli ja Rollaattori  1:12 nukkekotiaskarteluun

Mamma ja pappa kapusivat tunturiin apunaan Gerrari ja Gepettori. Hyvin sujui, nyt kelpaa ihastella maisemia.

Kokoaminen pyörätuoli:

Pyörätuoli nukkekotiaskarteluun
Tässä aloitellaan Gerraarin kokoamista. Kuvissa esintyvät Mamma ja Pappa ovat Päivi Variksen käsialaa (Ainon nukkekoti).

Koko porukka on ryhtynyt kokoamaan pyörätuolia. Gerraarimallissa se sujuukin mukavasti. Kultsi hoitaa työnjohdon ja eväiden noutamisen. Mamma on jo aloittanut ja toiminut kuten pitääkin, eli liittänut selkänojan (pienempi) ja istuinpalan (isompi) paikoilleen toiseen runko-osaan ja on liittämässä toista runkokappaletta paikoilleen. Pappa huolehtii renkaista. Se on hyvä, koska ne asennetaan viimeiseksi. Nallekin pääsi riemukseen mukaan hommiin ja on saanut vastuulleen jalkatukien asentamisen, kunhan runko on ensin  koossa. Keiju kuskaa akselitappeja.

Kun Mamma on saanut rungon kokoon voi keiju auttaa akselitappien työntämisessä paikoilleen. Mamma ja keiju työntävät ja liimaavat renkaat tappeihin rungon ulkopuolelle sekä huolehtivat (pyörittelemällä) ettei  rengas eikä akseli liimaannu runkoon. Kun liima on kuivunut katkaisevat he  tapit ulkopuolelta pienillä katkaisupihdeillä (keijun ehdotus) tai vaikka saksilla (Mamman lempityökalu). Lopuksi nalle pääsee vihdoin liimaamaan jalkatuet  paikoilleen!

No niin Kultsi missä on taukokahvit ? sanoo Pappa ja haluaa maalata Gerraarin punaiseksi. Vaneria voikin maalata ihan millä vaan tai sitten lakata, vahata, petsata… Pappa vannoo akryylimaalien nimeen, on niin helppoo ja kuivaa nopsaan. Pappa vinkkaa, että peittävyyden lisäämiseksi ja sävyn pehmentämiseksi kannattaa lisätä aina vähän valkoista. Saako keskeyttää, kysyy Mamma. Hän haluaa muistuttaa, että jos verhoilet selkänojan ja/tai istuimen, kannattaa muut osat maalata ja verhoilu tehdä ennen kokoamista niin ei hienot kankaat suttaannu. Mustat vaan jättää liitoskohdat vapaiksi kankaista.

Iltakävely

Pyörätuoli on nyt koottu ja talkooeväät syöty. Kyllä nyt kelpaa rullailla kotiin maisemareittiä iltahämärissä.
pyörätuoli ja rollaattori
Nukkekodin pyörätuolit ja rollaattorit.

Kokoaminen Rollaattori

rollaattori nukkekotiin
Etiketti ja ohje rollaattorille 1:12