1 kpl Potkulauta 1:12

5.50

Koottava hieno potkulauta käsittelemätöntä koivuvaneria 1:12 nukkekotiin.

Koko korkeus: n. 8.2 cm. pituus n 7 cm. Materiaali 4mm koivuvaneria.

Nitkuttele osat irti rauhallisesti. Kokoamiseen tarvitset erikeepperityyppistä liimaa. Halutessasi voit käsitellä potkulaudan kuten minkä tahansa puuesineen: vahata, lakata, maalata…Kuvan potkulaudat olen maalannut akryyliväreillä. Rekvisiitat ei kuulu pakettiin.

Paketti sisältää pieniä osia. Ei sovellu alle kolmivuotaiaille. Näppäryydestä ja askartelukokemuksesta riippuen kokoamiskaveria kaipaa todennäköisesti alle kouluikäisetkin.

Kuvaus

Koottava Potkulauta 1:12

Potkulauta
Koirat ihailee Mamman rentoa otetta potkulautailuun. Mamman muotoilu on Päivi Variksen käsialaa.

 

Potkulauta nukkekotiin on koivuvaneria ja valmistetaan omalla verstaallamme Kangasalla laserleikkaamalla. Tuotteet ovat käsittelemätömiä viimeistely hiomista lukuunottamatta. Käsittelemätönta vaneria on helppo jatkotyöstää esim. maalaamalla. Kovia kokeneen  näköisen viimeistelyn saat tehtyä hiomalla maalaamisen jälkeen kantteja hienolla hiekkapaperilla.

Potkulaudat jo maalattuna

Potkulauta 1:24
Hienot potkulaudat saa myös mittakaavassa 1:24. Kuvissa näkyvät rekvisiitat ja tarrat eivät kuulu pakettiin.
Potkulaudan osat
Koottavan potkulaudan osat.

Aloita kokoaminen nitkuttelenmalla osat irti levystä rauhallisesti. Kokoa ensin ilman liimaa havainnoidaksesi mihin kohtiin liima on tarpeen. Kokoamiseen tarvitset yleisliimaa (esim. erikeepperi). Potkulaudan voit käsitellä kuten puuesineen: lakata, vahata, maalata…

Renkaat liitetään mukana tulevan, akselina toimivan, tikun avulla. Älä liimaa rengasta tikkuun, että sen  pyöriminen ei esty.
Potkulaudan renkaiden akselitapit voit lyhentää saksilla tai mattopuukolla sopivan pituisiksi. Jos aiot maalata rungon ja renkaat eri väreillä, liitä renkaat vasta maalattuasi rungon.
Potkulaudan kokoaminen
Pikkunalle kokoaa potkulautaa.

 

Pitkä aisapari takarenkaalle liitetään liimaamalla molemmin puolin rungon alaosaan, tasan  etupään kanssa (sininen nuoli). Lyhyt aisapari liitetään pystytagon molemmin puolin. Tangossa on kohdistusviiva asemointia varten (punainen nuoli) ajatus on että renkaiden akselitapit asettuvat samalle tasolle.

Lopuksi liimaa vielä ohjaustanko yläkautta paikoilleen. Rungossa on pienet stopparit tangon asemointia varten.

” Hän tuli kotiin, askarteli hetken
ja pelasti päivänsä ”

Sisältää pieniä osia, ei alle 3 v.

Ympäristö:

Koneeme käyvät ekosähköllä. Verstas sijaitsee Kt. Oy Kangasalan Yhteiskylän alueella, jossa noudatamme useita luontoa säästäviä periaatteita.

Saatavuus:

Verstaaltamme (Muurahaispolku 1, 36200 Kangasala) voi käydä noutamassa tuotteita, etukäteen sovittuun (Anu: 050 376 5848 gepetto@gepetto.fi) aikaan. Kangasalla meillä ei ole omaa myymälää.

Jälleenmyyjät löydät sivuiltamme Tuotteiden saatavuus kannattaa tarkistaa etukäteen, kaikilla ei ole kokovalikoimaa.

Lisäksi käyn useissa nukkekoti myyjäisissä ja erilaisilla kädentaitomessuilla ympäri Suomen. Näistä löydät tietoa sivulta ajankohtaista .