Tyynyliina ” Kiirelakko” 50×60 cm (pakkaamaton)

24.00

Kotimainen tyynyliina “Kiirelakko” tärkeällä viestillä. Koko: n. 50×60 cm. Materiaali: 100% puuvillaa. Pesu: 60 astetta.

Nettíkaupan kautta voit lähettää pakkauksen suoraan ystävällesi ilman erillisiä postikuluja. Valitse silloin oston lopussa toimitus eri osoitteeseen.

Liinan on  kuvittanut ja tekstittänyt Anu Pellinen. Tyynyliiina on painettu  korkein ekologisin standardein Aitoossa Printscorpiossa.

Aiheesta on myös postikortti.

Gepetto tyynyliinan saat varmimmin tilaamalla nettikaupastamme. Käyn myös useissa tapahtumissa ja messuilla ympäri Suomea. Näistä löydät tietoaa sivulta tavataan täälä. Tapahtumissa tila loppuu meiltä aina kesken, joten jos haluat hakea niistä jotain tiettyä, tee ajoissa ennakkotilaus  tekstiviestillä 050 376 5848 tai sähköpostilla gepetto@gepetto.fi niin teen parhaani, jotta haluamaasi tuotetta on mukana varattuna sinulle (ei haittaa, jos et pääse noutamaan).

Varastossa

Kuvaus

Tyynyliina

Kotimainen tyynyliina Kiirelakko

TYYNYLIINA
Kiirelakko: Kuva ja tekstit Anu Pellisen.

 

Kiitelakko on  käyttökelpoinen lahja aikuiselle ja lapselle. Silkkipainetut kuvitukset ja ajattomat tekstit säilyvät vuosikausia kirkkaina (60 asteen pesu).

Liinatpainaa printscorpio

Painotalomme Ympäristöohjelma:

Uusiutuva sähkö
Olemme vuodesta 2010 alkaen käyttäneet kaikissa toiminnoissamme ainoastaan hiilineutraalia sähköä. Toukokuussa 2018 tehtaamme katolle asennettiin 228 aurinkopaneelia. Ensimmäisenä toimintavuonna (4.5.2018-3.5.2019) paneelien tuotto oli 54 MWh eli hieman yli neljäsosa sähkönkulutuksestamme. Tällä määrällä sähköauto olisi kulkenut maasta kuuhun pituisen matkan ja Tekniikan Maailman talvitestissäkin 270 000 km.

Kankaat
Käyttämämme perusmateriaalit ovat yleisimmin 100% polyesteria tai 100% luonnonmateriaaleja mm. puuvillaa ja pellavaa. Polyestereita on saatavissa myös (RC) kierrätyspolyesterista valmistettuna. Kankaat ja neulokset hankitaan vain ympäristönormit täyttäviltä toimijoilta, pääasiassa Euroopasta. Suomessa valmistettuja kankaita ja neuloksia käytetään niin paljon kuin se suinkin on mahdollista. Painettujen tekstiilien hiilijalanjäljestä kannattaa lukea myös VTT:n tutkimus Environmental performance of future digital textile printing.

Uusiokäyttö ja hävittäminen
Suosittelemme lämpimästi tuotteiden kierrättämistä:
• Liputustuotteista voidaan valmistaa mainoskäytön jälkeen pientuotteita mm. kasseja, esiliinoja, pöytäliinoja.
• Käytöstä poistettuja kankaita voidaan käyttää maa- ja vesirakennuksen suojakankaina.
• Vähän aikaa käytössä olleet tuotteet voi lahjoittaa kouluihin ja päiväkoteihin askartelutarvikkeiksi.
• Käytöstä poistetut tuotteet voi palauttaa myös meille edelleen kierrätettäväksi.
Pitkään ulkoilmassa olleisiin tuotteisiin kiinnittyneet pienhiukkaset ja epäpuhtaudet estävät niiden mielekkään ja turvallisen uusiokäytön. Valmistamamme tuotteet voidaan hävittää polttamalla ilman haitallisia päästöjä, joita tulee mm. yleisesti käytettävien PVC-tuotteiden (esim. vinyylit) hävittämisessä. Tuotannossamme ei käytetä PVC-pohjaisia raaka-aineita, materiaaleja tai niiden johdannaisia.
Parhaimmillaan, uudelleen käytettävänä ja helposti säilytettävänä materiaalina, kangas soveltuu erinomaisesti toistuvien kampanjoiden ja tapahtumien mainosmateriaaliksi.

Painovärit ja jätehuolto
Tuotannossamme ei käytetä PVC:tä ja pehmittimiä sisältäviä plastisol-värejä vaan ainoastaan vesipohjaisia painovärejä. Vesipohjaiset painovärit tunnistaa tuotteissa helpoiten siitä, että ne kestävät silityksen päältä. Painovärit poistetaan mahdollisimman tarkkaan painokaavioista ennen niiden pesua, jotta kuormitus jätevedessä olisi mahdollisimman alhainen. Marraskuussa 2018 uudistimme kaavioiden valotuksen, minkä myötä filmit ja niiden kemikaalit jäivät historiaan. Prosessivetemme puhdistetaan 12.12.2019 alkaen Pälkäneen Tommolan puhdistamossa, jonka biologinen puhdistusprosessi on hyvää luokkaa. Ylijäämävärit toimitamme Riihimäelle Ekokem-jätteenkäsittelylaitokselle hävitettäviksi.

Kiintojätteet lajitellaan, jotta varsinaisen kaatopaikkajätteen osuus jäisi mahdollisimman vähäiseksi.

Kuljetukset
Sekä tuotteiden ostossa että myynnissä pyrimme välttämään lentokuljetuksia aina kun se on mahdollista.Edellytämme työtekijöitämme, materiaalitoimittajiamme sekä sidosryhmiämme noudattamaan  periaatettamme:

Kuvittelemme kankaita – jälkiä jättämättä

Saatavuus:

Gepetto tyynyliinoja saat varmimmin tilaamalla nettikaupastamme. Käyn myös useissa tapahtumissa ja messuilla ympäri Suomea. Näistä löydät tietoaa sivulta tavataan täälä. Tapahtumissa tila loppuu meiltä aina kesken, joten jos haluat hakea niistä jotain tiettyä, tee ajoissa ennakkotilaus  tekstiviestillä 050 376 5848 tai sähköpostilla gepetto@gepetto.fi niin teen parhaani, jotta haluamaasi tuotetta on mukana varattuna sinulle (ei haittaa, jos et pääse noutamaan).