Tyynyliina “Tärkeät asiat” 50×60 cm pakkaamaton

24.00

Kotimainen tyynyliina “Tärkeät asiat” Koko: n. 50×60 cm. Materiaali: 100% puuvillaa. Pesu: 60 astetta. Aihe: Pupu lukee viisaita nallelle: Hän kömpi sänkyyn, avasi kirjan ja ajatteli: Kuinka lohdullista, että tärkeät asiat ovat yksinkertaisia (teksti liinassa).

Pakkauksen liinoineen (n. 150 g) voi postittaa  kirjeenä.

Nettíkaupan kautta voit myös lähettääliinan suoraan ystävällesi ilman erillisiä postikuluja. Valitse silloin oston lopussa toimitus eri osoitteeseen.

Liinan on kuvittanut ja tekstittänyt intohimoinen lukemisen ystävä Anu Pellinen. Se on painettu korkein ekologisin standardein Aitoossa Printscorpiosa.

Lahja, jolle on varmasti  käyttöä, isolle ja pienelle ystävälle.

Aiheesta on myös postikortti, jossa on sama teksti  ” Hän kömpi sänkyyn ja ajatteli – kuinka lohdullista, että tärkeät asiat ovat yksinkertaisia  “.

Kuvaus

Kotimainen tyynyliina

Tärkeät asiat

Mieluinen  lahja aikuiselle ja lapselle. Kuvitukset ja ajattomat tekstit säilyvät vuosikausia kirkkaina (60 asteen pesu).

Painotalomme Ympäristöohjelma

SCORPIO ja YMPÄRISTÖ
SANOISTA TEKOIHIN

1.11.2010 alkaen käytämme kaikissa toiminnoissamme ainoastaan uusiutuvaa sähköenergiaa eli vesi- ja tuulisähköä.

MATERIAALIT

Käyttämämme perusmateriaalit ovat yleisimmin 100%:sta polyesteria tai puuvillaa, joten tuotteet voidaan hävittää polttamalla ilman haitallisia päästöjä, joita tulee mm. yleisesti käytettävien PVC-tuotteiden (esim. vinyylit) hävittämisessä. Tuotannossamme ei käytetä PVC-pohjaisia raaka-aineita, materiaaleja tai niiden johdannaisia. Tuotantoamme on osittain ÖKÖtex Standard 100 -sertifioitu.

UUSIOKÄYTTÖ JA HÄVITTÄMINEN

Hävittämisen sijaan suosittelemme tuotteiden kierrättämistä
Liputustuotteista voidaan valmistaa mainoskäytön jälkeen pientuotteita, mm. kasseja, esiliinoja, pöytäliinoja jne.
Käytöstä poistettuja kankaita voidaan käyttää myös maa- ja vesirakennuksen suojakankaina.
Vähän aikaa käytössä olleet tuotteet voi lahjoittaa kouluihin ja päiväkoteihin askartelutarvikkeiksi.
Käytöstä poistetut tuotteet voi palauttaa myös meille edelleen kierrätettäväksi.

JÄTEHUOLTO JA PAINOVÄRIT

Käytämme painoprosessissamme vesipohjaisia painovärejä. Painovärit poistetaan mahdollisimman tarkkaan painokaavioista ennen niiden pesua, jotta kuormitus jätevedessä olisi mahdollisimman alhainen. Prosessivetemme puhdistetaan yksityisessä osaomistamassamme puhdistamossa ennen jäteveden johtamista julkiseen viemäriverkkoon. Jäteveden määrä pyritään minimoimaan kierrättämällä ja uusiokäyttämällä prosessivettä jo tuotannon eri vaiheissa. Painovärien kiinnittämisessä syntyvä hukkalämpö otetaan talteen ja käytetään veden sekä kiinteistön lämmitykseen.

Ylijäämävärit toimitamme Riihimäelle Ekokem-jätteenkäsittelylaitokselle hävitettäväksi.

Painoväreinä käyttämämme vesipohjaiset painovärit alittavat vuoden 2009 alusta voimaan tulleet painovärejä koskevan lainsäädännön edellyttämät raja-arvot. Lainsäädäntö kohdentuu erityisesti ftalaatin (DEHP) käytön kieltämiseen ja korvaamiseen kokonaan tekstiilituotteissa. PVC-tuotteet ja mm. paitapainoissa yleisesti käytössä olevat Plastisol-värit sisältävät kiellettyjä aineita. Tuotannossamme ei käytetä PVC:tä eikä Plastisol-värejä.

Kiintojätteet lajitellaan jo tuotannon aikana, jotta varsinaisen kaatopaikkajätteen osuus jää mahdollisimman vähäiseksi.

Pyrimme kaikessa toiminnassamme noudattamaan periaatettamme:

“Kuvittelemme kankaita – jälkiä jättämättä”